Edsåsdalen är ett område där skotertrafiken är reglerad och körning får ske endast på snöskoterleder. Från Edsåsdalens leder går det att fortsätta västerut och norrut. 

Edsåsdalen ska vara ett lugnt och fridfullt område, där man ostört kan färdas på skidor eller till fots i fjällvärlden. Därför är skoterlederna oftast helt åtskilda från skidlederna.

Många stugägare, campinggäster och ortsbor gör gärna utflykter med skoter för att fiska på de närbelägna sjöarna Hensjön, Offsjöarna, Ygeln och Gräpplingarna.

Edsåsdalens skoterklubb har ett eget betalledssystem. 

Pris:
Dagkort 100:-
Veckokort 300:-
Årskort 500:-

Swisha till 123 100 8093
Ange reg.nr. (ABC 123) och SMS nr. 72 456

VIPPS: +47 909 48 098
Mottagare: Rickard Neverås
Ange reg.nr (ABC 123)

Ledkort kan också köpas på Edsåsdalens Sportbod samt på Vita Renen.

För frågor och information hänvisar vi till skoterklubbens sida på facebook

 

Observera att VÄSEKs skoterledkort inte gäller i Edsåsdalen
Om man vill ta sig vidare mot Åre eller Ottsjö behöver man lösa betalledsavgift till VÄSEK.
www.vasek.se

För allas trivsel
Vi ber skoteråkare respektera att det råder generellt snöskoterförbud i Edsåsdalen med omnejd, vilket betyder att skoteråkning är tillåten bara på skoterlederna.
1. Högsta hastighet inom området är 30 km/tim
2. Inga effektpipor ska förekomma

Tänk också på att de människor som rör sig i området, vare sig de kör skoter eller åker skidor, ofta har hund med sig. Vintertid finns det också många renar i området.

Samarbete med VÄSEK
Edsåsdalens skoterledkort är giltiga på VÄSEKs skoterled från Stor-Offsjön till Hållfjällets Turiststation. Vi vädjar till skoteråkare att välja skoterlederna istället för att göra egna spår i detta område.