Nyspårat och variationsrikt
I Edsåsdalen har folk gått på tur och åkt längd i hundratals år och den traditionen vårdas ömt. Byn omges av inte mindre än fem vidsträcka kalfjäll. Det ger möjligheter till olika utflykter varje dag under ditt besök i vår fjällvärld.

Längdspår
Vi preparerar regelbundet spåren med längderna 1,2 km, 3,5 km, 6,5 km, 10 km och 18 km för klassisk åkning och skating. Spåren går i vindskyddad terräng.  1,2 km och 3,5 km slingan är elbelyst. I Edsåsdalen trivs både nybörjare och duktiga motionärer; banorna är utmanande, utan att bjuda på tekniska svårigheter.

Turåkning
Renfjället, Lillvalen, Välliste, Grofjället, och Hållfjället - fem lättillgängliga fjäll omger Edsåsdalen. Du kan välja olika utflyktsmål varje dag. 15 mil väl märkta leder med raststugor och serveringsstugor på lagom avstånd gör byn till ett omtyckt mål för turåkare.

Flera av fjällederna spåras alternativt manglas vid behov.
Läs mer i guiden Fjällupplevelser på skidor.

Fjällupplevelser på skidor 
Södra Årefjällen har ett fantastiskt system med skidleder och preparerade skidspår i hela området som utgörs av byarna Vålådalen, Ottsjö, Trillevallen och Edsåsdalen.
För området finns en guide med kvalitetssäkrade skidturer som passar alla. Det är rundturer som startar och avslutas vid en ledcentral i anslutning till någon form av service. Spåren är preparerade för bekväm åkning och bra stavfäste. Utmed lederna finns olika typer av rastställen, från vackert belägna vindskydd till restauranger.

Här kan du blädddra i Södra Årefjällens vinterguide.

Spårkort betalas via Swish (1233-516 119), i spårbössorna vid spåret, i Sportboden eller i Fjällstationens reception på Köjagården.

Priser:

Dagkort: 70 kr/pers

Veckokort: 250 kr/pers

Säsongkort: 450 kr/pers

Alla under 15 år åker gratis i våra spår!


Spårkort ingår i de flesta fall i de boendepaket som finns på Fjällstationen i Edsåsdalen, gäller boende i både huvudbyggnaden Köjagården och vandrarhemmet Renfjällsgården.

Stuggäster måste lösa spårkort, avgift till spåren ingår inte i stughyran.

För aktuell spårinformation och öppettider ring: 070-227 77 86

Välkommen till Edsåsdalens längd- och turspår!