Träna i Edsåsdalen

Edsåsdalen har omtalat välskötta längdspår som prepareras regelbundet för både klassiskt och skate samt fjäll leder som också prepareras vid behov. Med över 10 mil spår, varav 40 km ses över dagligen och 3,5 km som är elbelyst, finns möjlighet till fantastisk längdåkning. Vi finns i Jämtland några km söder om Åre. Vårt snökanonsystem används för att skapa bra träningsslingor tidigt på säsongen.

I Edsåsdalen finns även en skidskyttearena. Skjutvallen har sexton Kurvinenmål. Skjutbanan är elbelyst. Här finns goda möjligheter att tillgodose olika behov av preparerade banlängder.

I Edsåsdalen finns goda förutsättningar för perfekt träning även för trail löpning och i direkt anslutning till Fjällstation Edsåsdalen börjar Fjällmaratonleden. Vi samarbetar med bl.a. Team Nordic Trail.

Året om erbjuds träningsläger med boende i Edsåsdalen. 

För bokningar och förfrågningar:
Kontakta Anne Säwerström
Tfn. +46 70 235 23 79
anne.sawerstrom@edsasdalen.se

Fjällmaratonveckan

29 juli - 5 augusti 2017 arrangerar byarna i Södra Årefjällen tillsammans med Vertex Fjällsportklubb en vecka fylld av fjällupplevelser med fokus på fjäll löpning. Det stora dragplåstret är KIA Fjällmaraton lördagen 5 augusti. Veckan i övrigt bjuder på flera löparevent, clinics, seminarier, mässhall i Trillevallen, underhållning och mycket mer.

30 juli 2017 LUNDHAGS MINIMARATON i Edsåsdalen
Söndagen den 30 juli med start kl 14.00 är det dags igen för Minimaraton.
Förra årets succé lockade ca 150 små löpare! Ett roligt lopp för alla barn vid Edsåsdalens Sagostig.

5 Augusti 2017 KVARTSMARATON från Edsåsdalen
13,5 km, 600 höjdmeter

Kvartsmaraton är ett alternativ för dem som vill uppleva en vacker och minnesvärd bana i fjällterräng, utan att behöva ge sig i kast med den fulla maratondistansen.

Mer info finns på www.fjallmaraton.se