Träna i Edsåsdalen

I Edsåsdalen finns goda förutsättningar för perfekt träning året runt. Här har du utmärkta träningsmjöligheter för trail löpning och i direkt anslutning till Fjällstation Edsåsdalen  börjar Södra Årefjällens Fjällmaratonled.

På förvintern kan man träna längd och skidskytte då snön ofta kommer tidigt och det finns en kanonsnöanläggning som även betjänar spåren.

I oktober kan man många gånger åka långfärdsskridskor på näraliggande sjöar.

Året om erbjuds träningsläger med boende i Edsåsdalen. 

Vi samarbetar med Team Nordic Trail.

Fjällmaratonveckan

29 juli - 5 augusti 2017 arrangerar byarna i Södra Årefjällen tillsammans med Vertex Fjällsportklubb en vecka fylld av fjällupplevelser med fokus på fjäll löpning. Det stora dragplåstret är KIA Fjällmaraton lördagen 5 augusti. Veckan i övrigt bjuder på flera löparevent, clinics, seminarier, mässhall i Trillevallen, underhållning och mycket mer. Sedan den första upplagan av Fjällmaraton arrangerades 2005 har intresset för fjällöpning ökat enormt.
Mer info finns på www.fjallmaraton.se

30 juli 2017 LUNDHAGS MINIMARATON i Edsåsdalen
Söndagen den 30 juli med start kl 14.00 är det dags igen för Minimaraton.
Förra årets succé lockade ca 150 små löpare! Ett roligt lopp för alla barn vid Edsåsdalens Sagostig.
2 klasser: 0-6 år: ca. 800 meter
7 och uppåt: ca. 1500 meter
12.00-13.30: Anmälan och nummerlappsutdelningen i Köjagårdens lobby.
Deltagaravgift 30 kr 14.00: Start för minimaraton Deltagarna bjuds på saft, bulle, prisbord mm.

5 Augusti 2017 KVARTSMARATON från Edsåsdalen
13,5 km, 600 höjdmeter

Kvartsmaraton är ett alternativ för dem som vill uppleva en vacker och minnesvärd bana i fjällterräng, utan att behöva ge sig i kast med den fulla maratondistansen.

Med sina 13,5 km och 600 höjdmeters stigning är Kvartsmaraton ändå en rejäl utmaning och det perfekta första steget i en långsiktig trappa mot slutmålet att en dag kanske testa Halvmaraton, AXA Fjällmaraton eller Öppet Fjäll.

Från starten vid Hotell Köjagården  i Edsådalen tar sig deltagarna upp den gamla Fjällmaratonleden via Skalknippen och de fantastiska vyerna vidare runt Vällistes topp för att sedan avsluta ner mot det hägrande målet i Trillevallen.

Mer info finns på www.fjallmaraton.se


MED RESERVATION FÖR EV ÄNDRINGAR.