Vandring
Vandringen i Edsåsdalen är varierande med fjällskog eller kalfjäll. Det finns många vindskydd och andra utflyktsmål att ha som dagsmål. Utöver det erbjuds tretoppsmärket som innebär att man efter att tagit sig upp på de tre angränsande fjällen får ett märke som visar att man har klarat prestationen. 
I ljuset av elden vid någon av våra rastplatser kan ni slappna av och träffas i en vidunderlig natur.

Fjällfiske
Fisket i Edsåsdalen erbjuder fiske i mycket naturskön miljö. Här är det inte bara fisket som ger mervärde, utan vägen till och från. Är ni en mindre grupp kan ni bo en natt i vårt fiskeläger vid Offsjöarna. Grilla fångsten över öppen eld och tag en bastu i vår vedeldade bastu vid strandkanten.

Cykelskytte
Edsåsdalens skidskyttebana fungerar faktiskt bra på sommaren. Skillnaden från skidskyttet på vintern är att vi byter ut skogsskidorna till BMX-cyklar. Som deltagare får ni prova att skjuta på skidskyttemålen och arrangemanget avslutas med en lagtävling med en kort cykelrunda, skytte och straffrundor. Vill ni, kopplar vi samman arrangemanget med en föreläsning av någon av våra stora skidskyttestjärnor

Multisport
Edsåsdalens multisportarrangemang präglas av riktiga aktiviteter i genuin fjällmiljö. Arrangemang med multisport kan arrangeras på många sätt. Det kan antingen vara en utmanande tävling eller ett sätt att ta sig ut i naturen med olika färdmedel, där upplevelsen av att se naturen från en kanot, en cykel och vandrande längs fjällets leder är det stora målet.