Tur och längdåkning

Nyspårat och variationsrikt
I Edsåsdalen har folk gått på tur och åkt längd i hundratals år och den traditionen vårdas ömt. Byn omges av inte mindre än fem vidsträcka kalfjäll. Det ger möjligheter till olika utflykter varje dag under ditt besök i vår fjällvärld.

Motionsspår
Vi preparerar regelbundet spåren med längderna 3,5 km, 6,5 km, 10 km och 18 km för klassisk åkning och skating. Spåren går i vindskyddad terräng.  3,5 km slingan är elbelyst. I Edsåsdalen trivs både nybörjare och duktiga motionärer; banorna är utmanande, utan att bjuda på tekniska svårigheter.

Turåkning
Renfjället, Lillvalen, Välliste, Grofjället, och Hållfjället - fem lättillgängliga fjäll omger Edsåsdalen. Du kan välja olika utflyktsmål varje dag. 15 mil väl märkta leder med raststugor och serveringsstugor på lagom avstånd gör byn till ett omtyckt mål för turåkare. Flera av fjällederna spåras alternativt manglas vid behov. Läs mer i guiden Fjällupplevelser på skidor.

Fjällupplevelser på skidor 
Södra Årefjällen har ett fantastiskt system med skidleder och preparerade skidspår i hela området som utgörs av byarna Vålådalen, Ottsjö, Trillevallen och Edsåsdalen.
För området finns en guide med 22 kvalitetssäkrade skidturer som passar alla. Det är rundturer som startar och avslutas vid en ledcentral i anslutning till någon form av service. Spåren är preparerade för bekväm åkning och bra stavfäste. Utmed lederna finns olika typer av rastställen, från vackert belägna vindskydd till restauranger.

Här kan du blädddra i Södra Årefjällens vinterguide.

 

Edsåsdalen Turism AB  |   (+46) 0647-332 00  |   boka@edsasdalen.se                       Powered by Ecit CMS  | Foto: Stephane Lombard