Edsåsdalens skidspår är omtalat välskötta, trevliga och delvis utmanande, utan att bjuda på alltför stora tekniska svårigheter. Spåren går i vindskyddad terräng och spårcentralen ligger precis nedanför Fjällstationens huvudbyggnad Köjagården och vandrarhem Renfjällsgården. Finns även en spårcentral vid parkeringen längst upp  byn.

Nära till skidåkning och skidskyttearenan och lika nära tillbaka in till värmande bastu och god hälsosam mat.

Längdspår
Korta spåret   1,2 km  klassiskt  skate
Elljusspåret    3,5 km  klassiskt  skate
Skogsspåret   6,5 km  klassiskt
Milspåret        10  km  klassiskt  skate
Serpentinen    18  km  klassiskt  skate

Här finner ni aktuell Spårinformation

Spårkort betalas via Swish (1233-516 119), i spårbössorna vid spåret, i Sportboden eller i Fjällstationens reception på Köjagården.

Priser:

Dagkort: 70 kr/pers

Veckokort: 250 kr/pers

Säsongkort: 450 kr/pers

Alla under 15 år åker gratis i våra spår!


Spårkort ingår i de flesta fall i de boendepaket som finns på Fjällstationen i Edsåsdalen, gäller boende i både huvudbyggnaden Köjagården och vandrarhemmet Renfjällsgården.

Stuggäster måste lösa spårkort, avgift till spåren ingår inte i stughyran.

För aktuell spårinformation och öppettider ring: 070-227 77 86

Snögaranti
Edsåsdalen har en kanonsnöanläggning och när temperaturen går under minus 4 grader kan vi på bara några dagar erbjuda 1,2 km skidspår samt snö på skidskyttearenan. 

Edsåsdalens snögaranti innebär att logipriset återbetalas om vi inte kan öppna skidåkningen angivet datum och man väljer att inte besöka oss därför. Väljer du ändå att bo här gäller logipriset som vanligt.

För skidgrupper gäller att vi gärna ser att ni ringer till Edsåsdalen strax före ankomst så att vi kan informera er om spårstatus.

Försäsongsträning
Under helgerna i november/december är många skidklubbar inbokade på träningsläger och åkningen i längdspåren är organiserad i tilldelade träningstider. Privatgäster ombeds kontakta receptionen för information om vilka åktider och spår som finns tillgängliga för övriga daggäster.