Fjällfiske
I våra sjöar finns öring och röding, ingen annan fisk. Endast spöfiske är tillåtet. Torrflugefiske och haspel med små spinnare brukar fungera bra, liksom trolling eller dragrodd. Bäckmete med långspö är en populär sysselsättning när bäcköringen nappar. 

Den 1 september stänger vi våra vatten för 2 månader.
Läs mer om våra fiskevatten här >>.

Fiske i byn
Hensjön och Henån är de lättast tillgängliga vattnen i Edsåsdalen. Hensjön (1,5 km) når man med bil och där finns båtar att hyra.  I Henån som rinner genom byn kan man prova flugfiske eller mete på bäcköring.

Fiskecamp vid Lilla Offsjön
Offsjöarna och Ygeln är vackert belägna små fjällsjöar, utmärkta för både fiske från strand och båt. Man når Offsjöarna via en ca 5,5 km lång vandrings- och cykelväg. Ett vindskydd med eldplats och torrdass finns anlagt på en vacker björkbacke och båtar finns att hyra. 
Här finns även två övernattningsstugor med en flytbastu i Lilla Offsjön som går att hyra per dygn. 
Boka fiskecampen på boka@edsasdalen.se

Knott och mygg
I början av juli kan det vara gott om knott och småsvaeda, mygg finns men inte i samma omfattning som de mindre insekterna. Mot mygg och knott hjälper myggmedel, mot svaeda hjälper endast ett nät. Svaedan märks mest i gryning och skymning och när det är fuktigt och vindstilla. I augusti är det endast lite mygg kvar.
Mygghattar och anorak med näthuva finns att köpa i Edsåsdalen, på ICA i Undersåker samt på flera andra butiker i Åreområdet.