De vackert belägna små fjällsjöarna Stora och Lilla Offsjön är utmärkta för fiske både från strand och båt, men är ett trevligt utflyktsmål även för den som inte fiskar. Offsjöarna ligger i ett stort vildmarksområde med lättillgängliga fjällryggar och toppar, myrar, småbäckar och tjärnar och vid vackert väder kan man med fördel ta sig ett dopp i det friska och rena vattnet.

Vid Lilla Offsjön och vid inloppet till Stora Offsjön finns vindskydd med eldstad där man kan rasta.  Genom att färdas med båt över Offsjöarna och sedan vandra längs med Ygelån når man även Ygeln, en liten fjälltjärn som bitvis är ganska grund.  

Öring och röding finns i alla tre vatten och endast spöfiske är tillåtet. I ån mellan Offsjöarna och i Ygelån kan man med fördel prova bäckmete och flugfiske. Torrflugefiske och haspel med små spinnare brukar fungera bra, liksom trolling eller dragrodd. Maskmete med kastspö och kula är också något som prövas av många liksom bäckmete med långspö.

Man kommer till Offsjöarna längs en vandrings- och cykelled med lätt stigning, tills man når trädgränsen där vägen planar ut. Det går utmärkt bra att dra en cykelkärra med plats för barnen. Längs vägen finns vid ca 3 km en rastplats vid en bäck och ett vindskydd med eldstad. För att klara en dagstur till Offsjöarna behöver du har normalgod kondition och vattentäta skor.  Du behöver ingen stor packning, bara en liten säck för mellanmål och regn- eller värmeplagg. Och en liten kåsa så att du kan dricka vatten ur bäckarna när du blir törstig.

Svårighetsgrad: Turen är lätt och klaras av de flesta.

Längd: ca 5,5 km enkel väg till Lilla Offsjön.

Fiskekortet kostar 70 kr/dygn/vuxen. Barn t.o.m. 14 år fiskar gratis i föräldrars sällskap.
Båthyra 125 kr/dygn inkl flytvästar.

Fiskekort och båthyra kan du under säsong köpa på Köjagården i Edsåsdalen. 

Endast fiskekort kan du köpa på online www.natureit.se, Gräpplingens samff