Edsåsdalens fjällvärld är en sagolik plats för barn och deras första fjälläventyr. Dalen erbjuder många fina vandringar som passar stora som små. Turerna varierar i längd från några hundra meter till 6-7 kilometer. Läs mer i vår guide Fjällupplevelser till fots.

Här finns ett sagospår och massor av roliga aktiviteter att göra när kvällen kommer. Mörkret håller sig borta under natten och det magiska ljuset som nämns i Dunderklumpen infinner sig. I Edsåsdalen finns fjälljordbruk, så var inte förvånad om ni träffar getter, får eller kossor på fjällsluttningen.

Några av våra tips för barnen är:

Sagospåret 
där ni går i guldletande Gullfinns fotspår genom skäggskogen, fågelberget, solmyren på vägen till Gullfinns läger.

Konst(ig) stig 
som är en stig och konstinstallation som tar er upp på fjällsluttningen genom konstverk och installationer som hela tiden utvecklas. Här får barn och vuxna själva vara med och skapa under en fantasifylld vandring. Avsluta med ett besök i uteverkstan
Barnens ateljé, öppen lördag och söndag från den 1/7.

Ekorrberget
En lekplats i naturen strax innan vändplan i Dalen, med grillplats.

Stårsta Gård
Besök djuren i ett litet fjälljordbruk. Här finns bland annat fjällkor, får, grisar, getter, ankor och höns att titta på.

Vildmarksliv i en fjällcamp
Besök vår fjällcamp Lyckans läger som ligger drygt 5 km från byn vid Lilla Offsjön. Hit kan du göra en dagsutflykt eller varför inte övernatta i en av stugorna som finns där.

Ta en tur till Åre och åk upp på Åreskutan med kabinbanan. På toppen kan du fika i STFs toppstuga.